Account
Logo
Zoeken

Slachtoffer mishandeling was ook fout

ma 6 juli 2009, 17.24 regionaal

LEEUWARDEN - De vreugde over het behalen van het kampioenschap in de vierde klasse B door vv Dokkum op 19 april vorig jaar werd lichtelijk ontsierd door een incident in de kantine van de voetbalclub. Een 24-jarige Dokkumer deelde een paar tikken uit, omdat een van de aanwezigen vervelende dingen over zijn moeder had gezegd. Het slachtoffer deed aangifte, waarop de Dokkumer van de politie een transactie van 240 euro aangeboden kreeg.

Die boete had de man niet betaald en daarom zat hij maandag tegenover de politierechter. De rechter en de officier van justitie toonden begrip voor de omstandigheden waaronder een en ander had plaatsgevonden. Het slachtoffer vond dat de Dokkumer het met woorden had moeten oplossen. De man hield een blauw oog over aan de klappen die de verdachte had uitgedeeld.

De officier van justitie noemde de rol van het slachtoffer 'verre van fraai'. 'De opmerkingen over de moeder van verdachte geven gewoon geen pas', vond de officier. Maar dat gaf de Dokkumer nog niet het recht om eigenrichting toe te passen, voegde de officier eraan toe. De rechter dacht er net zo over. Net als de officier hield zij er rekening mee dat het slachtoffer ook blaam trof.

De verdachte kreeg een voorwaardelijke boete van € 240. Het slachtoffer had een schadevergoeding van ruim 450 euro ingediend. Hij had zes dagen niet kunnen werken omdat hij last had van de fysieke naweeën van de klappen. De rechter vond dat het verband tussen de mishandeling en het werkverzuim niet eenvoudig aangetoond kon worden. De vordering werd niet-ontvankelijk verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
42.4%
Twee grote scholen op centrale plek  
24.1%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
23.7%
Geen mening  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!