Account
Logo
Zoeken

EK IJssculpturen in Dokkum

di 7 juli 2009, 15.11 regionaal

DOKKUM - Dokkum gaat in november het Europees kampioenschap ijssculpturen organiseren. Het college van B&W ziet er wel wat in en wil het evenement graag verder uitgebreid tot een grootschalig terugkerend winterevenement. Een werkgroep met vertegenwoordiging vanuit Club 65, de ijsvereniging, de horeca, VVV, Stichting Stadsfeesten en de gemeente gaat het kampioenschap organiseren. Op dit moment worden subsidies aangevraagd en wordt gezocht naar sponsoren. De gemeente schuift 25.000 euro bij.

In een diepvriestent op de Markt worden op 21 november 12 grote ijssculpturen gemaakt. Gedurende 9 dagen blijven deze staan in de tent en kunnen bezoekers komen bekijken. Het is de bedoeling dat Dokkum met verlichting en extra activiteiten gezellig wordt gemaakt. Teams uit verschillende landen worden uitgenodigd aan dit evenement mee te doen. De heren de Zwaan en Dödeleindewin gaan helpen bij de organisatie omdat ze ervaring met ijssculpturenwedstrijden hebben en ook als deelnemer regelmatig meededen.

In Dongeradeel wordt al jaren gesproken over ideeën en plannen voor een structureel evenement ter versterking van het toeristisch aanbod. "Wy tinke mei dit kampioenskip in moaie basis te lizzen foar in struktureel evenemint dat by Dokkum past. Dit kampioenskip kin de kommende jierren fierder útbout wurde ta in soart 'Dokkum Winterwûnderlân', passend by it alvestêdentema en it autentyke karakter fan Dokkum", aldus wethouder Willemsma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3%
Burgum  
12.9%
Dokkum  
18%
Surhuisterveen  
38.4%
Drachten  
16.2%
Gorredijk  
3.3%
Leeuwarden  
8.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!