Account
Logo
Zoeken

Chauffeur drankrijder had ook teveel op

wo 8 juli 2009, 10.35 regionaal

LEEUWARDEN - De 36-jarige Damwoudster zei dinsdag tegen de politierechter dat hij helemaal in paniek was, toen hij op 10 december vorig jaar op de Koarteloane in Kollumerzwaag zijn auto tegen de achterkant van een geparkeerde wagen stuurde. De man had de andere auto niet opgemerkt. Hij was met zijn hoofd dwars door de voorruit gevlogen -hij droeg geen gordel- en met een bebloed hoofd door omwonenden in huis genomen.

Na de aanrijding was de sfeer volgens de verdachte om te snijden geweest. 'Ze schreeuwden allemaal'. Vooral de moeder van de 19-jarige eigenaar van de aangereden auto was erg boos. De Damwoudster zag het niet meer zitten, hij belde een kennis, een 42-jarige Kollumer, of die hem op wilde halen. Dat gebeurde, alleen had de Damwoudster niet zomaar weg mogen gaan. Hij had tenminste zijn persoonsgegevens achter moeten laten.

'Ze wisten allemaal wie ik was', zei de man. De politie zette de achtervolging in. Op de Foarwei bij Veenklooster werden de mannen door blokkade van politiewagens tegengehouden. Op het bureau bleek dat niet alleen de Damwoudster teveel had gedronken, ook zijn chauffeur had drank gehad. De Damwoudster had een alcoholpromillage van 1,39, de Kollumer zat met 1,04 promille ook ruimschoots boven de grens.

De Kollumer werd niet alleen verweten dat hij met drank op had gereden, hij was ook medeplichtig geweest door de Damwoudster te helpen bij het verlaten van de plaats van het ongeval. Zelf vond de man dat hij en zijn medeverdachte 'de wijste weg' had gekozen door te weg te gaan en zo escalatie te voorkomen. De Kollumer kreeg een boete van 700 euro. De Damwoudster kreeg bovenop een geldboete van € 900 ook nog eens een rijontzegging van drie maanden, plus drie maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.5%
Burgum  
13%
Dokkum  
19%
Surhuisterveen  
37.6%
Drachten  
15.9%
Gorredijk  
2.5%
Leeuwarden  
8.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!