Account
Logo
Zoeken

Wierda bedrijfswagens los in Drachten

wo 8 juli 2009, 15.46 regionaal

DRACHTEN-AZEVEN - Nog dit jaar opent Wierda Bedrijfswagens een vestiging op bedrijventerrein Azeven-Noord in Drachten. Op een kavel van 12.000 vierkante meter wordt een onderhoudsgarage gebouwd. Tevens krijgt het nieuwe pand een wasstraat en een tankstation voor bussen. In juni tekende eigenaar René Wierda het verkoopcontract in aanwezigheid van burgemeester Bert Middel. Deze geeft aan dat Drachten met de komst van Wierda een boppeslach maakt. Volgens hem gaat het om een 'prachtbedrijf' met een brede uitstraling.

Wierda Bedrijfswagens, dat in 2006 haar 75-jarige bestaan vierde, is gespecialiseerd in onderhoud, verkoop en verhuur van bedrijfswagens, bestelwagens en personenauto's. Het bedrijf is in de provincie Friesland de enige dealer voor MAN- vrachtwagens. De verhuur van auto's doet Wierda samen met BAS Autoverhuur en bij Wierda Rental is de verhuur van bedrijfswagens en trailers belegd.

Op de huidige locatie in Joure blijft Wierda Bedrijfswagens ook gewoon actief. Hier worden eveneens bedrijfswagens, lichte bestelwagens en personenwagens onderhouden en verkocht. Daarnaast voert Wierda op deze locatie het onderhoud aan kranen uit, en verzorgt laadkleponderhoud en –keuringen. Daarnaast is in Joure Wierda Voertuig Techniek gevestigd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ombouw van vrachtwagens.

Sinds december vorig jaar verzorgt Wierda de onderhoudswerkzaamheden voor de bussen van vervoersmaatschappij QBuzz in Friesland. Vorige maand werd bekend dat QBuzz vanaf december het busvervoer in Groningen en Drenthe gaat uitvoeren. Wierda sluit daarom niet uit dat uitbreiding in de toekomst nodig is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
 

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.3%
Burgum  
13.2%
Dokkum  
20%
Surhuisterveen  
36.5%
Drachten  
16%
Gorredijk  
2.5%
Leeuwarden  
8.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!