Account
Logo
Zoeken

Zestig nieuwe parkeervakken in B'post

di 8 september 2009, 11.50 regionaal

BUITENPOST - Het station in Buitenpost heeft vanaf deze week de beschikking over 60 extra parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeerterrein ligt aan de noordzijde van de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. De plekken liggen op een afstand van zo'n 250 meter van het treinstation. Treinpassagiers kunnen via de spoorwegovergang Jeltingalaan de plaatsen bereiken.

De uitbreiding betekent waarschijnlijk een oplossing voor de hedendaagse parkeerproblematiek. In combinatie met de uitbreiding van het parkeerterrein bij de westelijke ingang zijn in 2004 al 78 extra parkeerplaatsen aangelegd. Toen leek deze uitbreiding voorlopig voldoende. Al vrij snel bleek uit tellingen en klachten dat opnieuw sprake was van gebrek aan parkeercapaciteit.

In januari 2009 kwam de parkeerproblematiek nog volop in de landelijke media toen de politie bezoekers bekeurd hadden die illegaal in de berm hun auto geparkeerd hadden. Met het nieuwe parkeerterrein zullen zulke situaties zich voorlopig niet meer voordoen. In de toekomst is uitbreiding van het parkeerterrein nog verder mogelijk met 55 parkeerplaatsen. Hoe en wanneer hangt samen met de ontwikkeling van plannen van de gemeente voor de ontwikkeling van het stationsgebied.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws