Westergo verliest van Flamingo's

zo 20 september 2009, 23.15 sportnieuws

BOLSWARD - Onder zeer zonnige weersomstandigheden reisde het vlaggenschip van Flamingo’s af naar Bolsward om het op te nemen tegen Westergo. Westergo wist meteen vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Kuipers de score te openen middels een doorloopbal. De Tamminga-formatie was wakker geschud en kon door een strafworp meteen de gelijkmaker noteren.

Het tweede aanvalsvak wist Flamingo’s voor het eerst op voorsprong te schieten, maar daarna was het tot de 15e minuut doelpuntloos. Uiteindelijk was het Westergo die een vrije bal afrondde en de stand weer in evenwicht bracht. Hierna was het Flamingo’s die steeds beter met de kansen omging en met de rust een 7-4 voorsprong nam. Het zeer warme weer had hier en daar wel zijn tol geëist, maar Flamingo’s ging met frisse moed de tweede helft in. Het was nu mentaal belangrijk om als eerste te scoren.

Met dank aan het goed verdedigend werk van Flamingo's, wist Flamingo's na 10 minuten toch het eerste doelpunt te scoren. Westergo kon nog wel iets terug doen, maar na elk doelpunt van Westergo wist ook Flamingo’s te scoren. Zo bleef het verschil aan het eind van de wedstrijd gelijk en kon Flamingo’s verdiend de twee punten meenemen.

Doelpunten voor Flamingo’s werden gescoord door: Jelmer Attema 6 (3), André Bosma 3, Henri Piersma 2 (1), Harold Piersma. Volgende week neemt Flamingo’s het thuis op tegen TFS uit Drachtstercompagnie. De wedstrijd begint op om 15.30 uur en alle supporters zijn natuurlijk van harte welkom op sportpark de Swadde.