Account
Logo
Zoeken

Vier rijbewijzen ingevorderd

ma 28 september 2009, 9.46 regionaal

DOKKUM - De politie heeft zondag op diverse plaatsen het verkeer gecontroleerd en daarbij werd van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd.

Op de Kwelderweg nabij Kollumerpomp werden de rijbewijzen van een 18-jarige beginnende bestuurder uit Augustinasga en een 44-jarige motorrijder uit Leeuwarden ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. De 18-jarige bestuurder passeerde de snelheidscontrole met de lasergun met 141 km/u. De motorrijder passeerde de controle met 149 km/u. Op de Kwelderweg is een snelheid van 80 km/u toegestaan. Daarnaast werden de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van alcohol.

Een 54-jarige bestuurder uit Ternaard passeerde bij Foudgum een snelheidscontrole met de lasergun met 120 km/u, terwijl op deze weg 80 is toegestaan. Na een stopteken volgde er een gesprek met de man. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 605 ug/l en zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Naast een proces-verbaal voor de snelheid, kreeg hij ook nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Lauwersseewei nabij Aalsum werd een 21- jarige beginnende bestuurder uit Ee gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies tijdens de ademanalyse 540 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de verkeerscontrole in Noordoost Friesland werden er ook nog tien bekeuringen uitgeschreven voor forse snelheidsovertredingen, twee proces- verbalen voor rijden onder invloed en één bekeuring voor folie op de voorruit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws