Account
Logo
Zoeken
© WâldNet

Automobilist ramt voorgevel in puin

wo 30 september 2009, 0.22 regionaal

GYTSJERK - Een 23-jarige automobilist uit Mûnein heeft dinsdagavond een voorgevel van een woning aan de Nieuwe Straatweg in Gytsjerk volledig in puin gereden. De bewoners van het huis waren op het moment van de aanrijding thuis en kwamen met de schrik vrij.

Zowel een ambulance als de brandweer van Gytsjerk werden gealarmeerd om eerste hulp te verlenen. De 23-jarige man was inmiddels op eigen kracht uit zijn voertuig geklommen. Hij werd na het ongeval voor controle naar het MCL in Leeuwarden gebracht. Daar werd bloed afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Het ongeval was ontstaan toen de bestuurder met hoge snelheid over de Nieuwe Straatweg naar de Trynwâldsterdyk reed. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en werd door een paar bielzen gelanceerd. De auto vloog door een tuin en kwam op de kop tegen de voorgevel tot stilstand. De schade aan de auto, tuin en woning was dan ook zeer groot. Een bouwbedrijf heeft de zwaar gehavende woning gestut. De bewoners konden de nacht doorbrengen bij de buren.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws