9 °C

Eis celstraf voor ontucht in zwembad

wo 14 oktober 2009 12.40 uur

LEEUWARDEN -

De officier van justitie eiste dinsdag een celstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk voor een Drachtster (34), die op 9 augustus vorig jaar ten overstaan van twee tienjarige jongetjes naakt in een kleedkamer van zwembad De Welle stond. De man bevredigde zichzelf en hij zou geprobeerd hebben een van de jongetjes aan te raken. De Drachtster is eerder veroordeeld voor een zedendelict.

De man zei tegen de rechters van de Leeuwarder rechtbank dat hij opgewonden de kleedkamer was binnengegaan, omdat hij twee aantrekkelijke dames in het zwembad had gezien. Toen de jongetjes de kleedkamer betraden, stond de Drachtster in zijn blootje. Iets dat volgens zijn advocate kan gebeuren in de kleedruimte van een zwembad. De raadsvrouw zag daar niets strafbaars in. De officier van justitie wees erop dat het erom gaat dat er een seksuele bedoeling achter schuil ging en dat de verdachte daarom wel degelijk over de schreef is gegaan.

In 2000 werd de man veroordeeld tot de maximale werkstraf -240 uur- en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden omdat hij eind oktober 1999 had geprobeerd een vrouw aan te randen. De rechtbank vond destijds dat de man verplicht behandeld moest worden. Die behandeling is nooit van de grond gekomen. De Drachtster heeft nu wel hulp gezocht. 'Een hele slimme zet', vond de officier.

Zij vroeg zich af of de in 2000 opgelegde werkstraf wel voldoende afschrikwekkend is geweest. De officier gaf zelf het antwoord op die vraag door een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden te eisen. Een van de jongetjes diende een schadevergoeding van ruim 500 euro in. De officier vond dat de verdachte de schadeclaim moet betalen. Uitspraak op 27 oktober.

 

Regionaal nieuws

9 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.