Account
Logo
Zoeken

Inbrekers ter nauwernood ontsnapt

di 27 oktober 2009, 10.44 regionaal

DRACHTEN - Onbekend gebleven inbrekers in Drachten zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontsnapt aan de politie. Bij de ontsnapping werd nog een politieauto geramd waarna de politie het voertuig van de verdachten uit het oog verloor.

Kort voor de achtervolging en ontsnapping werd er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan Het Gangboord in Drachten. Na het forceren van een deur werd diverse computerapparatuur werd gestolen.

De politie was snel op de hoogte van de inbraak vanwege een alarmmelding. Kort daarop passeerde ter hoogte van het klaverblad bij Heerenveen een personenauto met hoge snelheid surveillerende agenten. Het voertuig kwam uit de richting van Drachten. Omdat er een vermoeden bestond dat de auto mogelijk met de inbraak betrokken was, werd de achtervolging ingezet met meerdere surveillanceauto’s.

Tijdens de achtervolging werd ter hoogte van de rotonde van Joure een politievoertuig geraakt door de betrokken auto. Na deze aanrijding, waarbij de politieauto beschadigde, verloren de agenten het voertuig uit het oog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
84.1%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
4.3%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
11.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!