Account
Logo
Zoeken

'Omruilactie' met spaarlamp bestraft

wo 28 oktober 2009, 7.45 regionaal

LEEUWARDEN - Spaarlampen zijn niet goedkoop, maar op den duur brengen ze hun geld wel op. Tenminste, als ze het doen. Een 64-jarige inwoner van Noardburgum kocht eind vorig jaar een spaarlamp bij Karwei in Burgum. Drie dagen later begaf de lamp het. De Noardburgumer ging terug om een nieuwe te halen. Er was echter een probleem: hij was de kassabon kwijt. En dus wilde de verkoper geen nieuwe lamp meegeven.

De Noardburgumer had daar geen boodschap aan. Hij legde de kapotte lamp op de balie en pakte een nieuwe uit het schap. Hij zei tegen de Karwei-man dat die zijn kenteken maar moest noteren en de politie maar moest bellen. Dat gebeurde ook en dinsdag zat de Noardburgumer tegenover de politierechter. Dat de man later tussen het oudpapier alsnog het bonnetje had gevonden mocht niet baten. Hij werd beschuldigd van winkeldiefstal.

De verdachte had een bezoekje aan de rechtbank kunnen voorkomen door de aangeboden transactie van 150 euro te betalen. Dat had hij niet gedaan, hij vond dat hij was bestolen, en achteraf was dat een terechte beslissing. De rechter was niet ongevoelig voor het verhaal van de Noardburgumer en legde het schikkingsbedrag helemaal voorwaardelijk op. Nadat hij de bon had overlegd kreeg hij overigens wel een nieuwe spaarlamp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
81.1%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
5.1%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!