Account
Logo
Zoeken

Fietser (65) op de bon geslingerd

wo 28 oktober 2009, 9.42 regionaal

DAMWALD - De politie heeft dinsdag rond 17.00 uur op de Hoofdweg in Damwâld een 65-jarige fietser uit Damwâld aangehouden. Agenten waren bezig met een controle omdat het fietspad langs de Hoofdweg was afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Deze afsluiting is duidelijk aangegeven met borden. De 65-jarige fietser negeerde de borden en fietste in de richting van de nieuwe rotonde.

De man werd aangesproken door een agent en hem werd verzocht te stoppen. De 65-jarige negeerde dit verzoek en ging er vandoor. In zijn vlucht fietste de man over de rijbaan, waar op dat moment erg veel verkeer reed. De man bracht zichzelf dus onnodig in gevaar. Na een achtervolging werd de 65-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd er tegen de man proces- verbaal opgemaakt.

De politie heeft de afgelopen periode al veel gecontroleerd bij de wegwerkzaamheden en zal dit de komende periode ook blijven doen. Voor fietsers is de omleidingsroute met duidelijke bebording aangegeven. WaldNet maakte enige tijd geleden een video van de situatie bij de nieuwe rotonde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
81.2%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
5%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
13.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!