Account
Logo
Zoeken
Verkeerstuin verhuist naar Naturij
© WâldNet |  Klik hier voor grote afbeelding

Verkeerstuin verhuist naar Naturij

wo 28 oktober 2009, 18.12 regionaal

DRACHTEN - De jeugdverkeerstuin gaat mogelijk van de Gauke Boelensstraat verhuizen naar een nieuwe stek bij de Naturij. Het college van B&W van Smallingerland wil 420.000 euro ter beschikking stellen voor de verplaatsing. Bij alles dat De Naturij al aanbiedt, is de komst van de verkeerstuin een extra attractie en bovendien is het zo ook beter mogelijk om aan cliënten van Talant een basisverkeerstraining te geven.

De gemeente betaalt de kosten van de aanleg van de verkeerstuin en stelt verder ook een bijdrage beschikbaar voor het verbeteren van de parkeervoorzieningen bij De Naturij. Stichting De Naturij draagt ook zelf verder 150.000 euro bij aan de verbetering van het parkeerterrein en is daarnaast bereid de exploitatie van de jeugdverkeerstuin op zich te nemen.

De nieuwe verkeerstuin komt schuin achter het Natuur- en Milieueducatiecentrum en de speelhal. Met deze verplaatsing bereiken we een meerwaarde in het totale gebruik van deze voorziening. Voor de plek aan de Gauke Boelensstraat is nog geen nieuwe bestemming gevonden. De gemeente zal bij de aanpak van de riolering langs deze straat de ruimte in ieder geval tijdelijk benutten om materiaal op te slaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
80.7%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
4.9%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
14.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!