Account
Logo
Zoeken
Foto: Harry van der Linde

Sloop Raadhuispleincomplex in 2010

do 29 oktober 2009, 6.05 regionaal

DRACHTEN - In januari 2010 kan de sloop van het Raadhuispleincomplex in Drachten beginnen. Deze hoop heeft de gemeente Smallingerland. Projectontwikkelaar Redema uit IJsselstein en het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van het bestaande Raadhuispleincomplex zijn het vorige week namelijk eens geworden over een pakket aan investeringsmaatregelen voor deze flats.

Het akkoord betekent dat er groot onderhoud aan de flats wordt gepleegd. Er komen nieuwe liften, een videosysteem en de bergingen worden opgeknapt. De projectontwikkelaar investeert ook in fietsenstallingen bij het complex. Met het akkoord trekt de vereniging haar bezwaren tegen de vernieuwing van dit deel van het Drachtster centrum in waardoor de weg vrij is om los te gaan.

Het is de bedoeling dat in de komende maanden een nog lopende bouwvergunningprocedure – noodzakelijk vanwege enkele aanpassingen in het ontwerp - wordt afgerond. Gelijktijdig voert de ontwikkelaar gesprekken met de aannemer over het gewijzigde ontwerp. De sloop van het oude complex kan dan naar verwachting in de loop van januari starten.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe kook jij thuis?

Gasfornuis  
45.3%
Inductiekookplaat  
38.7%
Keramische kookplaat  
3.9%
Elektrische kookplaat  
5.4%
Op hout  
4.8%
Ik kook niet/niet van toepassing  
1.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!