Account
Logo
Zoeken

Drankrijdster heeft 5 keer teveel op

do 29 oktober 2009, 6.55 regionaal

LEEUWARDEN - Nadat ze eerst een fles wijn soldaat had gemaakt, was een 58-jarige vrouw uit Drachten op 3 april in haar auto gestapt. Dat was geen goed idee, zo bleek al gauw. Op de Handwerkerszijde ramde de vrouw een geparkeerde auto. Later zou ze tegen de politie zeggen dat het ongeval naar haar mening niets met haar drankgebruik had te maken.

Woensdag veroordeelde de politierechter de Drachtster bij verstek tot een werkstraf van 36 uur en een rijontzegging van 15 maanden. Een getuige had de beschonken bestuurster zien rijden. De vrouw bleef de hele tijd op de linker weghelft. Uiteindelijk botste ze op een geparkeerde auto. De Drachtster moest blazen. Dat lukte niet, omdat ze kortademig was.

Ook de ademanalyse op het bureau mislukte, waarop een arts bloed afnam. Na onderzoek bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van 2,75 had; ruim vijf keer meer dan wettelijk is toegestaan. De Drachtster was nog niet eerder voor iets dergelijks met de politie in aanraking gekomen. De officier van justitie zei dat het een wonder was dat het bij een eenzijdig ongeval was gebleven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe kook jij thuis?

Gasfornuis  
47.3%
Inductiekookplaat  
37.2%
Keramische kookplaat  
3.9%
Elektrische kookplaat  
5.4%
Op hout  
4.4%
Ik kook niet/niet van toepassing  
1.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!