Account
Logo
Zoeken
9.7 °C
© WâldNet |  Foto: Pieter de Vries

Jubileum: 90 jaar CMV Harmonia

zo 8 november 2009, 10.43 uur

DE WESTEREEN - Zaterdag vierde de Christelijke Muziek Vereniging Harmonia haar 90-jarige jubileum met een groot optreden de Sikkemahal in De Westereen. De zaal zat vol met mensen om op het jubileumconcert mee te maken.

Even na half 8 werd begonnen met het zingen van "Heer, Uw Licht en Uw liefde schijnen", waarna het D-Team de "Basicstrut (paradise of sails)" liet zien. Daarop volgde de Brassband met Best songs ever, een medley van verschillende liedjes. Tijdens dit nummer werd er door de majorettes een modeshow gelopen. Na de brassband liet het C-Team van de Majorettes "Hawai" zien.

De drumband drumde vervolgens "Kadans", "Leerlingenmars", "A silly march" en "L'expert Tambour". Vervolgens kwam het B-Team met hun show "K3" en daarna het A-Team met "Gwen Stefani". Het laatste onderdeel voor de pauze waren de jubilarissen. Bij de brassband waren Kristine v.d. Bij en Geke Bosma beide 12.5 jaar lid. Bij de majorettes waren Marije Jilderda en Annie v.d. Bij resp. 15 en 7.5 jaar lid.

In de pauze werd een verloting gehouden waarna brassband "Mamma Mia" en "Fox from the north" lsogingen. Na de brassband was het de beurt aan de powergirls. Vervolgens kwam de drumband weer en speelde "Rollon", "Bongo Solereo", "Forty Years" en als laatste brachten ze een kort maar spectaculair optreden op de blauwe tonnen.

Het "Surprise team" liet het publiek teruggaan in de jaren. Deze drumband bestond uit leden van een aantal jaren geleden. Na weken van oefenen brachten ze een aantal nummers ten gehore. Na de drumband was het de beurt aan het showteam. Dit waren de A-Majorettes van een aantal jaren geleden. Zij hebben maar liefst een half jaar geoefend voor deze avond. Na een daverend applaus voor alle medewerkenden aan dit concert werd de avond afgesloten en kon het publiek huiswaarts.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt