Frigro start het zaalseizoen goed

zo 15 november 2009, 14.15 sportnieuws

ZUIDHORN - Zaterdag speelde de Scheepvaart Van Santen- formatie uit tegen Zunobri in Zuidhorn. De ploeg uit Gerkesklooster – Stroobos had op het veld nipt verloren en was er dus op gebrand om de twee punten mee naar huis te nemen. Frigro heeft de hele wedstrijd voor gestaan en wist gedurende de tweede helft de voorsprong uit de bouwen naar 5 doelpunten verschil. Het laatste kwartier werd de wedstrijd slecht uitgespeeld door de geel/zwarten, zodat de eindstand op 11 – 13 kwam.

De basisspelers op dit moment aan Frigro-zijde zijn: Willem Oostra, Wilfred Oostra, Koen Wouda en Christiaan. Qua dames: Ilse van der Veen, Gerdien Kuipers, Anneke Plantinga – Dillema en Annet Oostra.

Frigro begon de wedstrijd niet echt lekker, het vooraf afgesproken spelletje kwam niet echt uit de verf. Echter Zunobri wist ook niet te scoren. Uiteindelijk mocht Christiaan van der Molen van de strafworpstip het eerste doelpunt van de zaalcompetitie maken, nadat Anneke Plantinga foutief verdedigd werd. Zunobri wist de stand, voor het laatst deze wedstrijd, gelijk te trekken door een afstandschot van een heer. De aanval daarop waren de broers Oostra belangrijk. Het was Willem die foutief verdedigd werd en Wilfred die de strafworp afrondde, daarna was het Willem die van afstand raak schoot.

Het vak wat toen in de aanval kwam had minder vloeiende aanvallen dan het andere vak, het was echter Koen Wouda die na een score van Zunobri op de vierkante meter zijn heer voorbij liep en een inloopbal maakte. Stand 2 – 4. Hierna werd er om en om gescoord. Bij een ruststand van 5 – 7 werd de kleedkamer opgezocht. Hier kregen de spelers nog enkele instructies mee van trainer Ljibbe Kuipers, daarnaast gaf hij zichzelf ook instructies. Hoofdmoot voor de spelers was nog meer lopen, meer werken.

Na rust was het Christiaan van der Molen die de score van de tweede helft openende. Na een doelpunt aan de zijde van Zunobri, was het andermaal de gebroeders Oostra die de korf wisten te vinden, stand 6 – 10. Frigro wist hierna een definitief gat te slaan, het was Anneke Plantinga die met een uitstarter achter de korf wist te scoren. Zunobri scoorde door een afstandschot van een heer, waarna het Willem Oostra en Ilse van der Veen de korf wisten te vinden, stand 7 – 13.

Het was toen nog ongeveer een kwartier spelen. Dit werd aan de kant van Frigro niet echt goed uitgespeeld. Frigro scoorde niet meer, waren te snel de bal kwijt in de aanvallen. Zunobri zette nog een kleine eindsprint in en scoorde viermaal op rij. Echter de overwinning ging met 11 – 13 naar Frigro, een goede start van het team tegen een tegenstander die boven in mee wil spelen, net zoals op het veld.

Volgende week speelt Frigro 1 thuis tegen Ny Quick Libben, aanvang 19.40 uur in de Houtmoune in Buitenpost.