Account
Logo
Zoeken
13.2 °C

© WâldNet

Herstructurering voor Kollum-Zuidoost

wo 16 december 2009, 16.50 uur

KOLLUM - Kollum-Zuidoost krijgt binnenkort een grondige herstructurering. Dinsdag ondertekenden wethouder Hilbrand Visser namens het college van B&W van de gemeente Kollumerland en directeurbestuurder Roelof Kuik namens Stichting Thús Wonen in het gemeentehuis in Kollum, de samenwerkingsovereenkomst. De totale investering bedraagt 36 miljoen euro waarvan maximaal 2.6 miljoen euro wordt bijgedragen door de gemeente.

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd in de periode 2010 - 2015 en bestaat uit vier deelgebieden. In totaal worden 124 woningen gesloopt en 15 kleine hofjeswoningen samengevoegd. Daarvoor in de plaats worden 142 nieuwe woningen gebouwd en ontstaan 10 samengevoegde hofjeswoningen. Deze 152 woningen zijn onderverdeeld in 100 betaalbare huurwoningen en 52 koopwoningen. Op dit moment is gestart met de sloop van de eerste woningen. De verwachting is dat de eerste nieuwe woningen van deelgebied 1 in 2010 gereed zijn.

De bewoners van Kollum-Zuidoost zijn in een vroegtijdig stadium geïnformeerd over de op handen zijnde herstructurering. Al tijdens de planvormende fase konden ze aangeven wat men belangrijk vond. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het “programma van eisen” voor de woningen. De bewoners konden door het invullen van enquêtes hun wensen aangeven. Er zijn diverse informatie avonden georganiseerd zodat men steeds op de hoogte bleef. Deze werkwijze werd als zeer positief ervaren. Maar liefst 83% van de bewoners zijn voor het plan. Ook kwam er een positief advies van de bewonersraad.

Momenteel wordt er gewerkt aan een boekje voor en over de voormalige bewoners van de wijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland