Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Bestuurder bewusteloos van ghb - boete

wo 20 januari 2010, 13.36 uur

LEEUWARDEN - Toen hij op 7 juni vorig jaar bewusteloos in zijn auto werd aangetroffen, op de J.R. Kloostermanstraat in Damwâld, wist de 21-jarige Walterswâldster niet dat dat kwam doordat hij ghb had gehad. Dat beweerde de man althans woensdagochtend op de zitting van de politierechter. Al rijdende had hij een paar slokjes genomen uit een flesje Aquarius dat achter de bestuurdersstoel lag.

Hij had niet geproefd dat er ghb in het sportdrankje zat. De officier van justitie geloofde er niets van. De officier baseerde zijn conclusie op de verklaringen van twee getuigen: de passagiere van de Walterswâldster en diens ex-vriendin. De passagiere had verklaard dat de verdachte tijdens het ritje naar Kollumerzwaag een Aquariumflesje met ghb had gepakt. Vervolgens had hij de ghb gemengd met echte energiedrank.

Een poosje later zakte de Walterswâldster weg. De man zei dat het meisje zich vergist moest hebben. Datzelfde gold voor zijn ex-vriendin, die had de verdachte had horen zeggen dat hij ghb had genuttigd. In de auto zou hij hebben overgegeven. Volgens de Walterswâldster klopte er helemaal niets van wat de meisjes hadden gezegd.

Hij beweerde dat het flesje met ghb in de auto was blijven liggen toen hij de vorige avond een groepje jongens had meegenomen naar een feest. Het voorval had verstrekkende gevolgen. Het CBR vorderde het rijbewijs in, de Walterswâldster heeft het nog steeds niet teruggekregen. Hij moest bovendien een psychologische test ondergaan.

Het heeft nogal wat impact gehad op de verdachte. 'Ik voel mij alleen maar slachtoffer, terwijl ik als dader word gezien', zei hij. Omdat hij het rijbewijs al een poos kwijt is, eiste de officier niet nog eens een rijontzegging. Wel vorderde hij een boete van 850 euro, die ook door de rechter werd opgelegd. De rechter zei dat ze geen reden had om aan de verklaringen van de meisjes te twijfelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'