Account
Logo
Zoeken
5.2 °C
Stichting voor kansarme studenten
© WâldNet |  Van links naar rechts de heren Haandrikman, Fokkema en de Groot in aanwezigheid van de notaris in het nagelaten pand in Groningen waar de stichting op 25 januari 2010 werd opgericht.

Stichting voor kansarme studenten

di 26 januari 2010, 13.27 uur

BURGUM - Minder vermogende jongeren die graag willen studeren krijgen daarvoor straks misschien een extra kans. In het testament van wijlen de heer Rauwerda was opgenomen dat hij kapitaal beschikbaar stelt om begaafde en minder vermogende, Fries sprekende jongeren de kans te bieden deze wens waar te maken. Verder wil hij bij voorkeur jongeren die wetenschappelijk onderzoek verrichten deze kans bieden. Daarnaast kunnen ook jongeren die hoger onderwijs of middelbaar onderwijs willen volgen voor een toelage in aanmerking komen.

De heer Rauwerda verzocht de gemeente bij testament om een stichting op te richten die bepaalt wie voor de toelage in aanmerking komt en hoe groot deze toelage is. Op dinsdag 26 januari werd de stichting opgericht. De bestuursleden zijn wethouder Onderwijs Doeke Fokkema en de beide locatiedirecteuren van Liudger en Singelland; de heren Teo de Groot en Aaldrik Haandrikman. De naam van de stichting is het Rauwerda-Westra Fonds.

De bestuursleden gaan na het oprichten van de stichting aan de slag met de uitwerking op praktisch niveau. Omdat beide scholen friestalig onderwijs bieden gaat de stichting ervan uit dat daarmee aan de voorwaarde om Frysk te spreken is voldaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.3%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!