Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Geld van overvaller gekregen: boetes

di 26 januari 2010, 14.24 uur

LEEUWARDEN - In het zogeheten 'Bentex-onderzoek' -het politieonderzoek naar aanleiding van een reeks overvallen op winkels in Friesland en Drenthe- kreeg dinsdag nog een staartje bij de politierechter. De Bentex-zaak kwam aan het rollen na een gewapende overval op het Bentex-filiaal in Burgum, op 19 mei vorig jaar. Een 42-jarige man uit Zandvoort had samen met zijn 19-jarige zoon de overval gepleegd.

De Zandvoorter werd op 10 november vorig jaar veroordeeld tot negen jaar cel. Zijn zoon kreeg op 15 september een celstraf van een jaar. De 27-jarige Leeuwarder die chauffeur was geweest bij de overvallen kreeg begin december twee jaar cel. Zijn inmiddels ex-vriendin moest zich dinsdag bij de politierechter verantwoorden.

Zij had na de overval op het Hoogeveense filiaal van drogisterijketen Schlecker 50 euro gekregen van de Zandvoorter. De vrouw had beter moeten en kunnen weten, vond de rechter. Hoewel zij niet had deelgenomen aan de overval, had haar een lichtje moeten opgaan. Zij kende de reputatie van de Zandwvoorter.

Bovendien was het op zijn minst verdacht toen de Zandvoorter tijdens de rit van Hoogeveen naar Assen in de kofferbak van de auto was gekropen. Omdat de vrouw geen strafblad heeft en eerder uit angst voor de Zandvoorter dan uit winstbejag het geld had aangenomen, legde de rechter een voorwaardelijke boete van 250 euro op.

Een 21-jarige Sneker kreeg een boete van 600 euro. Hij zat bij de Leeuwarder in de auto toen de Zandvoorter overvallen pleegde op de Zeeman in Stiens en de Schlecker in Wolvega, op 6 en 7 mei vorig jaar. Ook de Sneker had geld gekregen dat met de overvallen was buitgemaakt. De man had bovendien een gestolen fiets geheeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer