Gelijkspel in derby Olympia – De Pein

zo 28 februari 2010, 19.55 sportnieuws

BUITENPOST - Dit weekend moest Olympia aantreden tegen de Pein. Een oude bekende van Olympia. Olympia heeft al vele wedstrijden tegen deze ploeg gespeeld en dat is elke keer weer een strijd. Ook vandaag ging het er weer fanatiek aan toe.

Na een lange aanval van Olympia wist Douwe Dijkstra uit een strafworp te scoren. De minuut die volgde werd er weer een strafworp gegeven, deze keer voor de Pein. Zo stond het 1-1. Ook het derde doelpunt in 3 minuten was een strafworp in het voordeel van Olympia. De tijd die daarna kwam was voor de Pein. Olympia wist de kansen niet te benutten en de Pein deed dit wel. Olympia speelde matig, kwam niet in hun spel en leek overgeconcentreerd. Zo stond het na een kwartier spelen 2-5. Voor de rust wist Olympia niet meer terug te komen en de ruststand was dan ook 6-9.

In de pauze gaf trainster Berkenbosch aan dat Olympia rustiger moest gaan spelen. De Oympianen knoopten deze boodschap in hun oren. Ze kwamen herboren uit de kleedkamer. Olympia startte fanatiek een inhaalrace en scoorde binnen 5 minuten 5 keer. De stand was nu 11-10. Toen kon de Pein zich herpakken, 11-11. Tot de laatste minuut bleef het erg spannend. Door een afstandschot van Sjoukje Tadema kwam Olympia weer voor, maar de Pein had in de laatste seconde nog een antwoord. De eindstand werd 16- 16.

Ook het tweede van Olympia moest aantreden tegen de Pein 2. Ook deze wedstrijd was erg spannend. De eindstand was uiteindelijk 11-11.