Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

25 jarig jubileum Biljart club de Ham

za 27 maart 2010, 19.04 sportnieuws

DROGEHAM - In 1985 is biljartclub de Ham opgericht in het gelijknamige cafe de Ham. Een groepje enthousiaste cafe bezoekers vatten het plan op om gezamenlijk de biljartclub op te richtten. Deze oprichting werd 27 maart met een jubileum middag gevierd.

Oprichters van het eerste uur die nog steeds actief zijn bij de biljartclub zijn dhr. Wiebe Hamstra en Henk Postma. Voorzitter G. van der Velde reikte tijdens deze jubileum middag aan zowel dhr. Wiebe Hamstra als Dhr. Henk Postma daarom een prachtig gedenkbord uit. Nog steeds spelen ze hun caramboles met veel plezier. Dhr. Wiebe Hamstra werd voor deze speciale jubileum middag per taxi uit ziekenhuis Nij Smellinghe opgehaald alwaar hij revalideerde.

De biljartvereniging is niet alleen biljarten. Naast dit prachtig spel is het ook een punt van samen zijn. Onder het genot van een hapje en drankje niet alleen persoonlijke ervaringen worden uitgewisseld maar ook de laatste nieuwtjes. Op deze manier is de biljart club ook een sociale club.

Deze sociale verbondenheid blijkt wel uit het aantal leden wat in de afgelopen 25 jaar gepasseerd is. In totaal zijn er 37 verschillende biljartspelers geweest in 25 jaar. BC de Ham bestaat nu uit 12 spelers dat betekent dat het verloop van de leden laag is. En daar zijn we als Biljartclub trots op. Helaas zijn er ook een drietal leden ons ontvallen. Nu in het jubileumjaar werd ook over hen gesproken.

BC de Ham heeft naast zijn vaste donderdag avonden ook tweemaal per jaar een uitwisseling avond met de biljartclub de Point in Buitenpost. In de loop van de jaren is zowel met spelers als de kastelein een goede relatie ontstaan. Het zijn leuke ontmoetingen waarin het edele biljartspel centraal staat, er wordt wat gekaart en natuurlijk gepraat. Ook zijn we in de afgelopen jaren enkele malen naar Terschelling geweest waar BC de Ham het tegen de biljarters van de Schotse Vier op namen.

Afgelopen jaar dreigde onze Biljartclub teloor te gaan. De caféhouders fam. Pruis hadden aangegeven met de zaak te stoppen en een nieuwe cafehouder leek niet zomaar te zijn gevonden. Gelukkig konden we met BC de Ham terecht in verenigingsgebouw de Fakkel, alwaar Cor Annema met ondersteuning van Joke onze gastheer en vrouw zijn.

We zijn dan als BC de Ham dan ook zeer blij dat we in de fakkel op 27 maart ons 25 jarig jubileum mochten vieren. Alle oud spelers en partners waren uitgenodigd. We kunnen terugzien op een prachtige middag.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws