Account
Logo
Zoeken
7 °C

Grimmige sfeer na politieinzet

vr 2 april 2010, 9.41 uur

DE WESTEREEN - De sfeer was donderdagavond grimmig in het centrum van De Westereen. De sfeer ontstond nadat de politie optrad tegen jongeren die overlast veroorzaakten. Het resulteerde in drie aanhoudingen waarbij zelfs een politieagent in zijn gezicht werd geslagen. Met pepperspray kon de verdachte uiteindelijk aangehouden worden.

De incidenten volgden elkaar snel op nadat de politie eerst poogde een bromfietser zonder helm en verlichting aan te houden. Deze vluchtte succesvol maar zorgde ervoor dat de dienders een groep jongeren op de Ljurkstrjitte passeerden. Een 21-jarige man uit Surhuisterveen trok toen de aandacht door enorm veel gas te geven met zijn auto. De man werd hiervoor bekeurd.

Niet veel later kwamen dezelfde agenten terug bij de jongelui en zagen de net bekeurde jongeman met piepende en rokende banden in zijn auto naar de Doarpsstrjitte rijden. De man negeerde het stopteken van de politie en reed door naar zijn huis. Daar werd hij even later aangesproken door de agenten. Wederom kreeg hij een bekeuring.

De moeder en achttienjarig broertje konden de inzet van de politie niet waarderen en begonnen zich te bemoeien met het bekeuringsgesprek. Toen duidelijk werd de 21-jarige man aangehouden kon worden omdat hij nog dna moest afstaan, ging zijn broertje door het lint. Hij sloeg onder andere één van de agenten. De 18-jarige vluchtte vervolgens de woning in.

De agenten besloten eerst om de 21-jarige over te brengen naar het bureau voor het afstaan van DNA. Ze gingen later met meerdere agenten terug naar De Westereen om uit te kijken naar de 18-jarige. In het dorp bemerkte de politie dat de sfeer grimmig was geworden door de aanhouding van de 21-jarige man.

Op de Ljurkstrjitte stond in een groep een vijftienjarige jongen uit Twijzelerheide een flesje bier te drinken en hij werd daarop bekeurd. Dit liep uit op een aanhouding terwijl een zestienjarige jongen uit De Westereen een agent sloeg. Met behulp van pepperspray kon ook hij worden aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het bureau. Met de 18-jarige man is afgesproken dat hij zich vrijdag meldt op het bureau in Dokkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.2%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!