Account
Logo
Zoeken
© Geurt P. Maassen van den Brink

Aftrap 'Lerende Basisschool' in B'post

ma 19 april 2010, 19.10 regionaal

BUITENPOST - Maandagmiddag werd op basisschool 'De Mienskip' in Buitenpost de aftrap gegeven voor het project De Lerende Basisschool. In dit project staat het plezier in het leren centraal. Dit plezier kan worden bewerkstelligd door kinderen enthousiast te maken met leuke onderwerpen. Zo deden kinderen van De Mienskip mee aan het Fries Songfestival en is er een wedstrijd '24 game' tussen de deelnemende vier basisscholen.

De deelnemende basisscholen van Roobol zijn 't Holdersnest uit Harkema, De Balkwar in Kootstertille, De Tsjelke uit Holwerd en De Mienskip uit Buitenpost.

Er waren toespraken van Reiny Siderius(directrice De Mienskip), Raswan Koopal (leerling De Mienskip), Annegreet Pol (PABO NHL), Tine Rienks (ouder van leerling De Tsjelke), Jelle Dijksma (directeur De Balkwar), Annemarie van der Bij (ouder leerling 't Holdersnest) en Joekie Blom (algemeen directeur Roobol).

Tijdens een forumdiscussie mochten kinderen kiezen of iets waar was of iet waar. De deskundigen (van links naar rechts Willem Wouda, directeur 't Holdersnest, Guido Holvast (leraar aan de PABO, Tom Jansen (directeur PABO) en burgemeester Tjeerd van der Zwan mochten daarna aangeven of iets waar of niet waar was. Joekie Blom leidde deze discussie.

Als laatste hield burgemeester Tjeerd van der Zwan een toespraak. Hij legde uit, dat als je wilt, je het ook kunt. Toen Van der Zwan in Bedum woonde had hij een hele fanatieke buurjongen. Die kon goed voetballen en trainde en trainde. Ook de school hielp hem daarbij. Deze voetballer met ambities wilde graag profvoetbaler worden en is dat ook geworden. Arjen Robben is inmiddels een beroemdheid.

Op de vraag of er ook iemand burgemeester wilde worden, kwam een reactie van Norma Jane Mud. Norma Jane werd door de burgervader naar voren geroepen en onder het motto van 'Die pet past ons allemaal' kreeg Norma Jane heel kort de keten van de burgemeester omgehangen. Direct daarna heeft de burgemeester hem zelf omgehangen. In functie heeft de burgemeester daarna met Norma Jane het project afgetrapt door een theemuts van een theepot te halen. Daarmee werd een high tea voor de genodigden geopend en konden belangstellenden rondkijken in de lokalen.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws