Account
Logo
Zoeken
© Jochem Wiersma

'Olifanten' te water in Lauwersmeer

zo 2 mei 2010, 22.34 regionaal

LAUWERSOOG - Zondagavond werden de korpsen van de brandweer Zoutkamp en Wehe den Hoorn gealarmeerd voor een wel heel vreemde melding. Olifant te water aan de Strandweg tussen Zoutkamp en Lauwersoog.

Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om twee dieren die in het water lagen in het Jaap Deensgat, die we in Fryslân koeien noemen. Een medewerker van Staatsbosbeheer was eerder al in zijn onderbroek naar één van de koeien gelopen.

Verschillende mensen van de brandweer en staatsbosbeheer gingen in waadpakken naar de eerste koe. Met touwen en veel mankracht, kreeg men de eerste koe na een half uur op het droge. Ondertussen was de brandweerboot van de brandweer Zoutkamp bij de andere koe, die veel verder en dieper in het water lag.

Met de tweede koe had de brandweer wat langer werk. Maar drie kwartier later dan de eerste, werd ook de tweede koe aan land gebracht. Beide koeien waren totaal uitgeput en verkleumd en zijn met een trailer afgevoerd. Waarschijnlijk zijn de koeien van een boer in Dongeradeel.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws