Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Verkeershinder N361 wordt groter

ma 5 juli 2010, 15.46 uur

GYTSJERK - Automobilisten die gebruik maken van het traverse Trynwâlden / Lauwersseewei (N361) kunnen vanaf heden rekening houden met nog meer verkeersoverlast. Op 1 juli is de provincie Fryslân met de grootscheepse aanpak van de weg begonnen. Het werk duurt tot eind 2010. In de bouwvak en in de weekenden heeft het verkeer verder mogelijk te maken met omleidingsroutes, daarbuiten blijft er minstens één rijstrook beschikbaar.

Op de route Gytsjerk – Dokkum worden zeven kruisingen opnieuw ingericht. De fiets- en voetpaden tussen Gytsjerk en Oentsjerk worden samengevoegd en er komt een fietsoversteek bij Rhaladyk. Gedeputeerde Piet Adema: "Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de dorpen Oentsjerk en Gytsjerk in vervulling, namelijk dat het dorpse karakter van de beide plaatsen wordt versterkt."

Volledige afsluiting
In de weekenden en de bouwvak (26 juli - 13 augustus) gaat de aannemer de weg in Gytsjerk en Oentsjerk in zijn geheel stremmen. Dan gelden lokale omleidingsroutes en is de route niet geschikt voor doorgaand verkeer. Bij het werk aan de rotondes bij Stenendam en Rinsumageast worden hulpwegen aangelegd, zodat het verkeer op de Lauwersseewei daar tijdens het werk langs kan rijden. Wel wordt hier telkens één zijweg afgesloten voor verkeer.

Extra spitsbussen
Vanaf 5 juli zet de provincie speciale spitsbussen in om forensen tussen Dokkum en Leeuwarden snel op de plek van bestemming te brengen. De spitsbussen rijden rechtstreeks en zonder tussenstops tussen Dokkum (Bedrijventerrein Zuiderschans) en Leeuwarden (Beursplein en station). De spitsbussen rijden op werkdagen om de 20 minuten tussen 07.00 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.00 uur. De dienstregeling gaat op 5 juli in.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof