Account
Logo
Zoeken
2.2 °C

Chaos in Drachten na winst Oranje

wo 7 juli 2010, 0.00 uur

DRACHTEN - In Drachten is het Oranje-feest dinsdagavond flink uit de hand gelopen. Het Nederlands elftal had nog maar net met 3-2 gewonnen van Uruguay en de feestvreugde escaleerde. Het gooien van bier in de lucht werd omgezet in het gooien van glazen (en stenen) naar de politie.

De politie besloot om in te grijpen omdat de menigte de kruising van de Torenstraat met de Kaden volledig in beslag had genomen. Vanuit dronken blijdschap werd op de daken van de auto's geslagen die langs reden. De voertuigen werden daarbij ook heen en weer geschud en de politieagenten besloten daarop om in te grijpen.

Om het kruispunt vrij te krijgen, werd besloten om charges uit te voeren. De menigte werd door de agenten de Kaden opgedreven, waarbij gebruik werd gemaakt van de wapenstok en twee politiehonden. De politie-inzet werd door de feestgangers niet gewaardeerd. Agenten op de fiets werden op een zeker moment zelfs in het nauw gedreven door tientallen stappers. Dit liep voor de agenten met een sisser af. Rond middernacht keerde de rust weer terug in het centrum van Drachten. Geen enkele stapper werd aangehouden en nadat alle agenten waren vertrokken, keerde de rust snel terug.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381