Account
Logo
Zoeken
1.8 °C

'U brengt uw problemen op de weg'

wo 7 juli 2010, 15.57 uur

LEEUWARDEN - De 48-jarige inwoonster van Jonkerslân had zichzelf op 27 februari voorgenomen dat ze boodschappen moest doen. Omdat de vrouw veel teveel had gedronken, liep het helemaal verkeerd af. Op de Leijen in Gorredijk belandde ze met auto en al in de sloot. Toen de gealarmeerde politie ter plekke kwam, was de bestuurster verdwenen.

Via via vernam de politie waar de vrouw kon zijn. Ze werd gevonden en ze moest blazen. Met een alcoholpromillage van 2,18 zat ze ruim vier keer boven de toegestane norm van 0,5 promille. De vrouw verklaarde destijds dat ze een halve liter beerenburg op had. Aan de politierechter vertelde ze woensdag dat ze privé heel erg moeilijk zat.

Achteraf had ze heel goed in de gaten dat ze nooit in de auto had mogen stappen. 'Ik was gewoon niet meer in staat om te rijden', zei ze. Het was niet voor het eerst dat ze de fout in ging. In november vorig jaar was ze ook al betrapt op dronken rijden. Toen kreeg ze rechtstreeks van de officier van justitie een boete en een werkstraf.

'U brengt uw problemen op de weg', merkte de officier op. De vrouw heeft inmiddels hulp gezocht. 'Dit gaat mij niet weer gebeuren', zei ze gedecideerd. Op 27 februari werd haar rijbewijs ingenomen. Ze zal het nog een poosje zonder moeten stellen. De rechter legde een werkstraf op van 28 uur en een rijontzegging van zes maanden, plus nog eens zes maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.6%
Nee  
6.7%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381