Account
Logo
Zoeken
2.5 °C

Vechtpartijen in Drachten na verlies

ma 12 juli 2010, 9.16 uur

DRACHTEN - Het verlies van het Nederlands elftal zorgde zondagnacht voor meerdere vechtpartijen in Drachten. De politie heeft in totaal zeven mensen aangehouden. In heel Friesland werden door de politie in totaal 19 personen aangehouden.

Er werd zondagavond op De Kaden in Drachten juist een groot scherm geplaatst ter preventie van overlast. Tot 1.00 uur was De Kaden ingericht als evenemententerrein en konden vele mensen de wedstrijd live volgen. Op een zeker moment werd er zondag in het publiek een nitraatbom gegooid waardoor een bezoeker gewond is geraakt.

Een 27-jarige Drachtster werd om 23.18 uur aangehouden op de Nachtegaalstraat. Een getuige had gezien dat de man iemand bij zijn keel gegrepen had. Op aanwijzing van de getuige kon de verdachte aangehouden worden op verdenking van mishandeling.

Rond 0.25 uur werd er met stenen gegooid op de Noorderdwarsvaart. Er werden stenen gegooid naar de auto van een 23-jarige man uit Drachten. De aangever ging de groep achterna en kon een van de plegers, een 15-jarige jongen uit Drachten aanhouden en overdragen aan de politie. De man mocht na verhoor het bureau met proces-verbaal weer verlaten.

Op de Noordkade in Drachten ontstond rond 0.40 uur een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren. De politie hield een 28-jarige man uit Drachten aan op verdenking van mishandeling. Vijf minuten later werd een 20-jarige man uit Beetsterzwaag aangehouden omdat hij meerdere malen was verzocht weg te gaan en waaraan hij niet voldeed. De man werd aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel/vordering.

Rond 1.00 uur was er opnieuw een vechtpartij op de Noordkade. Een 25-jarige man uit Drachten was betrokken bij een openlijke geweldpleging tegen een 18-jarige man uit Den Helder. Hij werd aangehouden. Tien minuten later werd een 18-jarige man uit Drachten aangehouden omdat hij in een café ruzie zocht. Hierbij kreeg een 22-jarige man uit Drachten een aantal klappen. De verdachte werd aangehouden op verdenking van mishandeling.

De laatste aanhouding in Drachten vond rond 1.25 uur plaats op de Noordkade. Een 17-jarige jongen uit Drachten liep met een kettingslot om zijn hand door de straat. Hij werd aangehouden voor het bezit van een wapen. Meerdere malen was de verdachte gezien bij verschillende opstootjes waarbij hij zich vervelend gedroeg.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
86.7%
Nee  
6.7%
Geen mening  
6.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381