Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Skûtsjes: de Slag om De Veenhoop

ma 26 juli 2010, 20.50 sportnieuws

DE VEENHOOP - Maandag krijgen we een walstart te zien in het Grietmansrak. Eernewoude gaat met een derde startplaats vliegend van wal en neemt meteen de koppositie in. Bijna de gehele wedstrijd zou zij deze behouden.

Al in het begin van de strijd krijgen we een 4-tal protestvlaggen te zien waarvan 2 tijdens de wedstrijd worden ingetrokken. Heerenveen die van de 8ste positie startte kwam in de 1ste ronde al op de 4de plaats terecht. Toen Heerenveen in de één na laatste ronde door het midden voer gingen Drachten en Eernewoude juist naar de wal.

Deze manoeuvre bezorgde Heerenveen de 2e plaats. Net voor de finish kwam Heerenveen op de 1e plaats en de supporters van Eernewoude zagen hun schip als 2e eindigen. Jammer maar de strijd was gestreden. Erg spectaculair was het vandaag niet want met een zwakke wind kon er niet echt volop gezeild worden en was er alleen wat spanning bij het ronden van de tonnen.

De dag was echter nog niet zuur genoeg voor Eernewoude want het protest van Woudsend betrof de start van het skûtsje van Eernewoude. Men zou met een touw de boot op gang geholpen hebben en daardoor vlugger hebben kunnen starten.

Eernewoude kwam hierdoor op de laatste plaats terecht. De schipper van Eernewoude ging hier echter niet mee akkoord en zal in hoger beroep een paar ooggetuigen meenemen. Op eigen terrein kwamen het Drachster skûtsje en de Halve Maan resp. als 2e en 4e over de eindstreep. Morgen zijn we in Eernewoude.

UITSLAG: Heerenveen, Drachten, Woudsend, Halve Maan (Drachten), Langweer, Lemmer, Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Joure, Stavoren, Huizum, Grou, Eernewoude.

(opgetekend door gelegenheidsjournalist Wikje van der Kooi)

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
84.6%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
4.1%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
11.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!