Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Skûtsjesilen Woudsend

ma 2 augustus 2010, 22.01 sportnieuws

WOUDSEND - U heeft ons zaterdag gemist, dat klopt wel want zowel uw fotograaf als de verslaggever hadden andere verplichtingen, Maar gelukkig we zijn er weer. Vandaag werd er gezeild bij Woudsend op de “Hegemer Mar”. Van start tot finish ging Grou aan kop en gaf haar 1e positie niet meer prijs. Grou werd de winnaar van de dag gevolgd door Langweer.

Dit was wel geweldig voor de nieuwe schipper Ulbe Brandsma, want hij stond met zijn bemanning op de 13e plaats. Halverwege de wedstrijd ging Heerenveen, Langweer voorbij en leek het er op dat Heerenveen vóór hen zou eindigen.

Gelukkig voor Langweer konden zij in het volgende kruisrak weer de 2e plaats bemachtigen. Iedereen was het er over eens dat schipper Ulbe Brandsma een geweldige strijd had gestreden. Er waren er voor de verandering eens geen protesten. Het duel tussen Heerenveen en Joure werd in het voordeel van Joure beslecht. Dat maakt het wel erg spannend voor het klassement omdat er nu maar 0,1 punt verschil is in het voordeel van Joure. Voor de rest was het maar matig spannend omdat de wind het redelijk liet afweten.

Morgen is het de beurt van Elahuizen om de wedstrijd te verzorgen. UITSLAG: Grou, Langweer, Joure, Heerenveen, Eernewoude, Sneek, Lemmer, Woudsend, Bolsward, Leeuwarden, Drachten, Stavoren, ½ Maan, Huizum KLASSEMENT: Heerenveen, Joure, Bolsward, Eernewoude, Grou, Sneek, Woudsend, Lemmer, Leeuwarden, Drachten, Langweer, Stavoren, ½ Maan, Huizum

(opgetekend door gelegenheidsjournalist Wikje van der Kooi)

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!