Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Skûtsjesilen in Elahuizen

di 3 augustus 2010, 21.37 sportnieuws

ELAHUIZEN - Windkracht 4 met een paar leuke uitschieters, er wordt gezeild op de Fluezen. Het beloofd een mooie zeilerij te worden.

Volgens onze fotograaf Geert Huisman: “De earste echte moaie dei”. Heerenveen, Drachten, Bolsward, Woudsend en Sneek kwamen erg goed uit de start. Joure had pech, zij was te vroeg bij de startlijn en moest achter een paar schepen langs en een extra rondje maken.

Heerenveen heeft de hele middag haar koppositie niet weer prijs gegeven. Er waren bij de boei aanvaringen tussen Bolsward en de Sudwesthoek en Lemmer met Langweer. Alle 4 hesen de protestvlag. Het protest van Bolsward werd toegewezen. Grou en Woudsend hadden ook een aanvaring welke voor Grou minder gunstig afliep. Zij moesten de strijd verlaten tengevolge van een kapotte waterstang.

Uw journalist is niet zo thuis in de zeilwereld en kan u dus niet vertellen waar de waterstang zit en waar deze toe dient. De kop van de wedstrijd kon lekker vrijuit zeilen en in het midden en de staart van de vloot werden nog een aantal malen een paar leuke gevechten gestreden.

Een leuk nieuwtje is nog het feit dat de vader van Ale Zwerver vandaag als schipper fungeerde omdat zijn zoon Jacob even andere bezigheden had. Een jonge Zwerver vond het nodig om zich vandaag aan te kondigen. Misschien dat wij hem morgen vanaf deze plaats kunnen feliciteren. Morgen zult u ons missen maar donderdag zin we weer present in Lemmer.

UITSLAG: Heerenveen, Bolsward, Drachten, Eernewoude, Joure, Woudsend, Lemmer, Leeuwarden, Huizum, ½ Maan, Langweer, Stavoren, Grou. KLASSEMENT: Heerenveen, Joure, Bolsward, Eernewoude, Sneek, Grou, Woudsend, Lemmer, Drachten, Leeuwarden, Langweer, ½ Maen,Stavoren, Huizum.

(opgetekend door gelegenheidsjournalist Wikje van der Kooi)

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!