Account
Logo
Zoeken

VCR boekt een solide overwinning

zo 26 september 2010, 14.08 sportnieuws

SINT ANNAPAROCHIE - Nadat VCR in afgelopen weken tegen drie potentiële kampioenskandidaten moest aantreden ging het zaterdag op bezoek naar het nog altijd puntloze Sint Annaparochie Zm. Het afgelopen seizoen beleefde de thuisploeg een roerig seizoen o.a. door het opstappen van de toenmalige trainer Ruud Achterberg en de bijna teneurgang van zaterdag 1.

Ondanks alle perikelen bleef St Anna zaterdag overeind en mocht zaterdag spelen tegen VCR. VCR begon zonder de geblesseerde man of the match in de wedstrijd tegen Suameer, Teake Piet de Jong met gekneusde ribben, redelijk goed aan deze partij. Vorig seizoen wist VCR beide wedstrijden tegen deze tegenstander in winst om te zetten en ook vandaag werd de thuisploeg wederom aan de zegekar gebonden. Scheidsrechter H Zijlstra uit Tzummarum was bijna de gehele wedstrijd onzichtbaar en floot een verdienstelijk pot voetbal en hield de kaarten op zak.

Ondanks de betere veldbezetting en het betere positiespel aan de zijde van VCR was de thuisploeg in het eerste kwartier scherper voor de goal. De bal ging bij VCR goed van voet tot voet, maar een aantal slordige passes en onnodig balverlies leverde St Anna een aantal kleine mogelijkheden op. Regelmatig werd er vanuit de tweede lijn een schot afgevuurd op VCR keeper Hans Wassenaar, maar geen enkele uithaal werd hem teveel.

Met name Sint Anna spits Harry Keijzer en Vincent Achterberg mochten de keeper van VCR uittesten maar zagen geen enkele poging slagen. Pas in de 17e min kon VCR voor de eerste keer eens noemenswaardig doorkomen. Na goed opstomen van Hans Wielstra over de rechterflank werd een cornerkick afgedwongen. Deze werd weer prachtig voor gelepeld door Symen Sytze Visser.

De bij de tweede paal vrijstaande Hans Wielstra kopte de bal perfect terug op de inkomende centralemiddenvelder Oene vd Woude, maar hij zag zijn inzet een paar centimeters naast de goal van de achttienjarige thuiskeeper Jeroen Westra vliegen. Even later was het weer Symen Sytze Visser ditmaal met een prachtige lange bal op de in het vijandelijke zestienmetergebied penetrerende Jan Willem vd Wal en met een quasi nonchalant wippertje probeerde hij keeper Jeroen West in het vijfmeter gebied te verschalken maar de keeper kon nog pareren. Maar de rebound was een koud kunstje voor de toegesnelde rechtermiddenvelder Hans Wielstra en zo kwam de 0-1 op het scorebord terecht.

VCR was dicht bij een tweede treffer op het half uur. Een mooie laag aangesneden corner vanaf links door Jan Willem vd Wal werd op waarde ingeschat door Rick Pasveer maar zijn inzet belandde in de handen van keeper Jeroen Westra. In de tegenaanval mocht de thuisploeg een vrije trap nemen vanaf de middenlijn. Deze werd zeer optimistisch in het zestienmetergebied van VCR gepompt en leverde prompt gevaar op. Maar gelukkig voor VCR vlogen een aantal aanvallers van St Anna onder de bal door en vloog de bal over de achterlijn. De thuisploeg rook meer en bleef VCR enigszins onder druk houden.

Linkerflankspeler Vincent Achterberg dook vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op het doel van VCR. Middels een rug van een VCR verdediger kwam deze terecht voor de voeten van Harry Keijzer, maar zijn uithaal werd een prooi voor VCR keeper Hans Wassenaar. Enkele tellen later was het Hans Wielstra die goed doorkwam over de rechterflank en een laag geplaatst schot plaatste maar het jeugdige keepers talent van St Anna had hier goed het zicht op en kon deze onschadelijk maken. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg nog tweemaal gevaarlijk door.

Wederom was het Harry Keijzer die voor gevaar stichtte. Met mooi kap en draai werk maakte hij zich los van een VCR verdediger en bediende Anne Keizer, maar ook zijn uithaal vloog voorlangs het doel van VCR goalie Hans Wassenaar. Een min later kwam Anne Keizer goed door over de rechterflank en bediende Vincent Achterberg op maat, maar zijn vizier stond vandaag niet op scherp en zijn schot belandde weer in de ballenvanger.

Na de rust was de pijp bij St Anna leeg en speelde VCR een gewonnen wedstrijd, alleen moest deze nog wel even worden uitgedrukt in doelpunten om helemaal zeker te zijn. Het was meer een kwestie van tijd dan een kwestie van wanneer dit verlossende doelpunt zou gaan vallen, want het thuisverweer werd steeds minder hevig.

Uiteindelijk zou dit verlossende doelpunt gaan vallen in de 55e min. Een overtreding op VCR spits Jenilson Pires werd terecht bestraft met een vrije trap en dit was een kolfje naar de hand van Symen Visser. Schitterend wist hij deze vrije trap weer langs de muur te laveren en liet thuiskeeper Jeroen West voor de tweede keer deze middag kansloos, 0-2. VCR had de buit binnen en probeerde de score uit te bouwen, maar ging onbewust op de automatische piloot spelen en was zeer slordig in de afronding.

Acht minuten voor tijd mocht Hans Wielstra weer eens doorkomen op de rechterflank en stuurde Jenilson Pires het zestienmetergebied binnen. Zijn puntertje kon nog op een miraculeuze manier worden gestopt door Jeroen Westra maar de rebound kwam voor de voeten van de andere VCR spits, Rick Pasveer terecht. Zijn uithaal spatte uiteen op de onderkant lat en schoot terug in het veld en werd een prooi voor Symen Visser. En hij zag zijn uithaal via de bovenkant van de lat in de ballenvanger belandden. Pech voor VCR. Ondanks nog een paar kleine kansjes over en weer, kwam er geen verandering meer in de stand en won VCR ook haar tweede uitwedstrijd van dit seizoen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws