Account
Logo
Zoeken
7 °C

Hennep op zolder: werkstraf

do 30 september 2010, 12.59 uur

LEEUWARDEN - Op de zolderverdieping van een woning aan het Schar in Drachten trof de politie op 11 november 2008 een hennepplantage aan. De 43-jarige bewoner zei in eerste instantie dat hij de plantage zelf had aangelegd. Later kwam de man speciaal nog even op het politiebureau om zijn verklaring bij te stellen: niet hij, maar twee andere mannen hadden de kwekerij in elkaar getimmerd.

Een van de mannen, een kennis, had hem 30 procent van de opbrengst beloofd. Dat geld kon de Drachtster wel gebruiken, hij had financiële problemen. Dat hij in eerste instantie zelf de schuld op zich had genomen, was omdat hij bang was dat 'die mensen' hem iets zouden aandoen, vertelde hij aan de politierechter. Volgens hem had een werknemer van Essent de stroomleiding voor de kwekerij om de meter heen naar boven toe aangelegd.

Energiebedrijf Nuon schatte de schade op 1600 euro. Dat geld heeft de Drachtster inmiddels betaald. Het was min of meer toevallig dat de politie bij hem terecht was gekomen. Bij een inbraak in het pand van ROC De Friese Poort aan de Splitting waren muziekinstallaties gestolen. Een docent ontdekte begin oktober dat de gestolen spullen op Marktplaats werden aangeboden. De man waarschuwde de politie.

Via het IP-adres van de computer waarmee het bericht op Marktplaats was gezet, kwam de politie uit bij de Drachtster. In diens woning werden de gestolen spullen teruggevonden. Op de zitting van de politierechter werd overigens niet bekendgemaakt of de man ook voor de inbraak is vervolgd. Voor de 136 hennepplanten die hij op zolder had kreeg hij een werkstraf van 60 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen