Account
Logo
Zoeken
7 °C

Ziekenhuis Dokkum op zwarte lijst CZ

do 30 september 2010, 15.10 uur

DOKKUM - Ziekenhuis Talma Sionsberg wordt volgend jaar mogelijk niet meer gecontracteerd door zorgverzekeraar CZ voor borstkankerzorg. De verzekeraar heeft de namen van de ziekenhuizen nog niet bekend gemaakt, maar maakte aan de NOS bekend dat de maatstaf zestig of minder patiënten is. Het ziekenhuis van Dokkum behandelde in 2009 40 patienten en lijkt daarom op die lijst te staan.

De ziekenhuizen in Zevenaar, Boxmeer, Hoogeveen, Den Helder en Hardenberg worden volgend jaar ook niet meer gecontracteerd door zorgverzekeraar CZ voor borstkankerzorg.Al deze ziekenhuizen behandelden in 2009 zestig of minder patiënten met borstkanker. CZ maakte eerder deze week bekend dat ziekenhuizen waarin weinig borstkankerzorg is, niet meer worden gecontracteerd. Er zou te weinig routine worden opgebouwd.

Overigens werd de zorg in Zevenaar en Dokkum door de Borstkankervereniging wel als goed beoordeeld. De Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) heeft een kort geding tegen CZ aangespannen om officiële publicatie van de lijst te voorkomen. Daarin werd beslist dat CZ de lijst niet mag publiceren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie