Account
Logo
Zoeken
18.1 °C
© Jochem Wiersma

Overlevingspakken voor KNRM

za 30 oktober 2010, 11.00 regionaal

LAUWERSOOG - Zaterdagmorgen heeft het KNRM station van Lauwersoog twee overlevingspakken in ontvangst genomen, die zijn geschonken door leden van het sportbotenforum.

In dit forum op het internet delen leden kennis en ervaringen met elkaar over snelle sportboten. Vorig jaar augustus hadden de leden van het sportbotenforum een toertocht georganiseerd op het Lauwersmeer voor hun ernstig zieke lid Ab Brummer. De KNRM was hierbij aanwezig en heeft Ab een onvergetelijke dag bezorgd. Vier maand later overleed Ab. Als waardering voor de aanwezigheid van de boten van het KNRM, wilden de organisatoren graag iets terug doen.

Ze zamelden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst geld in voor de KNRM. Schipper Bert de Boer en plaatsvervangend schipper Jentsje van der Molen van de KNRM Lauwersoog die voor deze avond waren uitgenodigd, kregen aan het eind van de avond een cheque aangeboden van € 1350,-.

Zaterdag was Marieke Brummen met haar kinderen en enkele leden van het sportbotenforum te gast op het KNRM station, om de twee aangeschafte overlevingspakken officieel over te dragen aan twee opstappers van de KNRM. Hierna werden de leden uitgenodigd om mee te varen op de reddingboot Valentijn en rubberboot Palace Noordwijk.

Tijdens het varen kwam de Valentijn ook nog in actie. Ze waarschuwden de schipper van een boot, omdat deze zich niet had gemeld bij de vuurtoren Schiermonnikoog. Dit is sinds enkele maanden verplicht.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws