4,6 °C
Foto: Tino Broekstra

Lekke waterleiding in Ureterp

do 20 januari 2011 16.32 uur

URETERP -

Aan de Feart in Ureterp is donderdag aan het begin van de middag een grote waterlekkage ontdekt. Een buurtbewoonster zag het water uit de oprit spuiten en besloot Vitens te alarmeren.

Medewerkers van het waterleidingbedrijf hebben gelijk de leiding afgesloten vanaf de Tsjerkeleane. Hierdoor kwam het stuk Feart tussen de Tsjerkeleane en de Slus zonder water te zitten. Na het wegpompen van het water konden de medewerkers bij het lek komen en beginnen met de reparatie. Het wegpompen van het water levert nog al wat problemen op. De enige plek waar het naartoe kan is de sloot. Deze sloot is met een duiker verbonden met een grotere afvoer, alleen is de capaciteit van de duiker niet voldoende om al het water af te voeren.

Rond kwart voor 7 was het lek gevonden en kon met de vervanging van het stuk buis van 5 meter worden begonnen. Rond half negen zat het nieuwe stuk buis er tussen, en kon met het herstel van de waterdruk worden begonnen. Het is onduidelijk hoeveel huishoudens kampen hebben gehad met een gebrek aan water. Het ging hier om een buis met een doorsnede van 15cm en een druk van ongeveer 2.8bar.

Met name voor de veehouders is het ontbreken van water erg vervelend.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

4,6 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.