4,2 °C
Foto: Geert Huisman

Trekweg dicht vanwege gladde weg

vr 21 januari 2011 09.12 uur

OUDWOUDE -

De politie heeft vrijdagochtend de Trekwei ter hoogte van Oudwoude enige tijd afgesloten voor alle doorgaande verkeer aangezien de weg spekglad was geworden door de vrieskou.

Op de weg - tussen de Kalkhúsbrêge en Husternoard - vond rond 8.00 al een aanrijding plaats tussen twee tegemoetkomende voertuigen. Eén van de automobilisten raakte met haar voertuig te water en liep een 'nat pak' op. De andere auto kwam half op de weg tot stilstand. Voor zover bekend is hierbij niemand gewond geraakt.

Door ijsvorming op de Trekwei tussen Dokkum en Kollum werd de weg als een ijsbaan zo glad. Zo reed een automobiliste bij de afslag Driezum (ook) bijna de Trekvaart in. Haar auto kwam gelukkig tegen de brugleuning tot stilstand. De auto zat vervolgens vast in de leuning. De vrouw kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. Een takelwagen moest de auto afvoeren.

De politie heeft naar aanleiding van de ongevallen en de gladde weg besloten de weg af te sluiten. Op diverse wegen in de regio zijn vrijdag de wegen spekglad geworden door de ijzel.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

4,2 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.