Account
Logo
Zoeken
15.5 °C

Drachtster molesteert weggebruikers

wo 23 februari 2011, 12.12 uur

LEEUWARDEN - De 27-jarige Drachtster had volgens de officier van justitie op 18 juni 2010 'als een dolle' achter het stuur gezeten. De man stond woensdag terecht omdat hij op een en dezelfde dag twee medeweggebruikers had mishandeld. Het was in een periode dat het allemaal wat tegenzat, zei de Drachtster woensdag tegen de politierechter.

Hij was net vrij nadat hij vier maanden ten onrechte in de cel had gezeten. 'Ik was pissig', zei de man. Twee mensen kregen te maken met het korte lontje van de verdachte. Een fietser die slingerend over de weg reed, ondervond aan den lijve wat de Drachtster op zijn lever had. Volgens de verdachte moest hij met zijn auto uitwijken voor de fiets.

Toen de fietser begon te lachen, pakte de Drachtster de man bij de haren. Op dezelfde dag spatte de verdachte opnieuw op, toen de bestuurder van een auto die voor hem reed plotseling stopte. De bestuurder zat te bellen. Opnieuw stapte de verdachte uit zijn auto om de automobilist aan te spreken op zijn gedrag. De Drachtster trok het portier van de auto open en gaf de andere man een trap tegen het bovenbeen.

De rechter bepaalde dat de Drachtster 150 euro smartengeld aan de bestuurder moet betalen. Voor de twee geweldsuitspattingen legde de rechter een werkstraf op van 60 uur. Volgens de advocaat waren de bedoelingen van zijn cliënt goed geweest: hij wilde de mensen wijzen op hun verkeersgedrag. Alleen de manier waarop hij dat deed liet te wensen over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.9%
Nee  
20.7%
Geen idee  
24.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts