5,3 °C

Geen nieuwe vrijspraak voor schelden

do 24 februari 2011 13.24 uur

LEEUWARDEN -

Op 20 december kwam ze er nog mee weg: toen sprak de politierechter een inwoonster van Drachten (19) vrij. Ze werd er van verdacht dat ze op de Noordkade een ander meisje zou hebben uitgescholden. De Drachtster zei toen dat ze het meisje had uitgemaakt voor 'trut'; niet meer en niet minder. Ze werd ervan verdacht dat ze ergere scheldwoorden had gebruikt.

De rechter sprak haar vrij, mede vanwege de vele onduidelijkheden in het proces verbaal. Drie weken daarvoor, op 28 november, was de Drachtster opgepakt omdat ze -opnieuw op de Noordkade- een agent had uitgescholden voor 'homo'. De agent was bezig een wildplasser te bekeuren. In de reacties over het nieuwsbericht op WâldNet schreef de Drachtster destijds al dat ze een vriend voor homo had uitgemaakt en niet de politieagent.

Dat verhaal hield de vrouw vol toen ze vrijdag tegenover de politierechter zat. Volgens haar had ze wel in de richting van de politiemensen gekeken toen ze het woord homo bezigde. Daardoor zou het kunnen lijken alsof ze de agent uitschold. De rechter ging daar niet in mee. Hij veroordeelde de Drachtster deze keer wel, ze kreeg een werkstraf van 20 uur.

 

Regionaal nieuws

5,3 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.