4,8 °C

Kane en Ben Saunders op Oerrock

do 24 februari 2011 14.50 uur

URETERP -

Dit jaar vindt - begin juni - in Ureterp de twaalfde editie van Oerrock plaats. De organisatie van het driedaags muziekfestival is er opnieuw in geslaagd een spetterend en aantrekkelijk programma samen te stellen. Naast KANE staan ook DI-RECT en de winnaar van The voice of Holland, Ben Saunders, op de bühne van Oerrock.

De aftrap van Oerrock is op donderdag 2 juni, Hemelvaartsdag. Net als in de afgelopen twee jaar is Hemelvaartsdag de openingsdag van het festival, nieuw is echter dat de hoofdacts van het festival niet op de zaterdagavond, maar voor de donderdagavond staan gepland.

Aftrap met topacts
Op 2 juni krijgen de bezoekers van Oerrock maar liefst zes bands voorgeschoteld. De winnaar van The voice of Holland Ben Saunders is de eerste grote naam die op de bühne van het rockfestival verschijnt. Daarmee is de muzikale koek nog niet op, want daarna komen met achtereenvolgens KANE en DI-RECT twee topbands de festivalgangers vermaken. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van Paris Dandies, met onder meer Dany Lademacher, oud-gitarist van Herman Brood & Wild Romance.

De vrijdagavond van het festival is ingericht voor de Vrienden van Oerrock live. De podia van de festivaltent aan De Skieppeleane worden bevolkt door maar liefst tien verschillende bands die in de loop der jaren allen een warme relatie met het Oerterper rockfestijn hebben opgebouwd. Er staan onder meer optredens van Van Wieren, KiM, Audio Adam, Blazuh, Soulburn, Lotown, Retband en Texas Trouble op het programma.

Op zaterdagavond 4 juni staan vier optredens gepland van Tribute bands. Er komt een internationaal gezelschap naar Ureterp, want naast de Nederlandse inbreng, 'Anouk en Red Hot Chili Peppers' komen uit Hongarije 'Guns and Roses' en uit Italië 'Europe' naar de slotavond van twaalfde editie van Oerrock.

 

Regionaal nieuws

4,8 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.