4,1 °C

Rechtbank:kruising niet overzichtelijk

vr 25 februari 2011 06.50 uur

LEEUWARDEN -

In tegenstelling tot de officier van justitie vindt de Leeuwarder rechtbank niet dat een Harlinger (27) 'aanmerkelijk onvoorzichtig' is geweest, toen hij op 2 juni 2009 op de kruising van de James Wattstraat en de Zwettestraat in Leeuwarden een scooter aanreed. De Harlinger heeft wel verzuimd de scooter, die bestuurd werd door een 38-jarige inwoner van Kootstertille, voorrang te verlenen.

Daarvoor kreeg de man donderdag een voorwaardelijke boete van 180 euro. De rechtbank hield er rekening mee dat de Harlinger meer dan anderhalf jaar heeft moeten wachten op de uitkomst van de zaak. De rechters hebben twee weken geleden met eigen ogen kunnen zien hoe de boel er bij ligt, op de kruising op het westelijke industrieterrein van Leeuwarden.

Verschillende factoren maken dat de kruising niet bepaald overzichtelijk is. Zo zit er aan het eind van de James Wattstraat een flauwe bocht. Inhammen en gebouwen aan beide zijden van de straat zijn volgens de rechters evenmin bevorderlijk voor de overzichtelijkheid. Vlak voor de kruising staat een opvallend geel informatiebord waardoor weggebruikers afgeleid kunnen worden.

De bestuurder van de scooter, een 38-jarige inwoner van Kootstertille, raakte zwaargewond. Hij had onder andere een bekkenfractuur, een gescheurde milt en acht gebroken ribben aan de aanrijding overgehouden. De Harlinger heeft het slachtoffer uit eigen beweging opgezocht. Een gebaar dat door zowel de Tilster als de rechtbank op prijs werd gesteld.

 

Regionaal nieuws

4,1 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.