3,7 °C

Drie dronken meisjes aangehouden

vr 25 februari 2011 09.45 uur

DRACHTEN -

De politie heeft donderdagmiddag in het centrum van Drachten twee 13-jarige meisjes uit Drachten en een evenoud meisje uit Bakkeveen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen.

Een surveillerende agent op een mountainbike kreeg een melding dat bij een supermarkt aan de Oudeweg in Drachten drie meisjes uit de winkel waren gezet omdat ze onder invloed van alcohol waren. Eenmaal bij de winkel bleken de drie al te zijn vertrokken. Wel werd de agent aangesproken door twee meisjes en twee jongens. Eén van de meisjes bleek te zijn geslagen en één van de jongens was aangerand. Al snel bleek dat de drie 13-jarige meisjes hiervoor vermoedelijk verantwoordelijk waren.

De agent stapte op zijn fiets en ging zoeken naar de daders. Al kwam de volgende melding van een mishandeling. Ook hier bleek een meisje te zijn geslagen. Inmiddels waren meer agenten aan het zoeken naar de drie. Op de Noordkade werden zoekende agenten aangesproken door omstanders. Ze vertelden dat op de Kade drie dronken meisjes liepen die nog al vervelend gedrag vertoonden. Al snel bleek het te gaan om de drie die de agenten zochten.

Het trio werd vervolgens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Eén van de 13-jarige meisjes werkte mee. De andere twee pleegden nog al wat verzet bij de aanhouding. Ze bedreigden de agenten. Eén van hen sloeg een agent en de andere probeerde agenten te bespugen. Uiteindelijk werden de drie verdachten overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht een 13-jarig meisje uit Drachten het bureau verlaten. Haar aandeel in het geheel bleek gering, er werd wel tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Het andere 13-jarige meisje uit Drachten was zo onder invloed van alcohol dat een arts en een arts van de GGZ haar kwamen beoordelen. Dit was gezien haar staat niet mogelijk. Ook het 13-jarige meisje uit Bakkeveen was zwaar onder invloed van alcohol. Ze wilde nergens aan meewerken. De twee werden dan ook voor nader onderzoek ingesloten. De ouders zijn inmiddels door de agenten geïnformeerd.

 

Regionaal nieuws

3,7 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.