4,6 °C

Taxichauffeur bedreigd in Drachten

vr 25 februari 2011 09.46 uur

DRACHTEN -

De politie heeft donderdagnacht twee 25-jarige inwoners van Drachten aangehouden op verdenking van bedreiging en een poging diefstal van een taxibusje. Rond 2.00 uur kreeg een taxichauffeur opdracht om zeven klanten op te pikken voor een rit. Toen hij op de Noorderbuurt arriveerde en de zeven klanten instapten, ontstond er een meningsverschil over het betalen.

De groep begon de chauffeur uit te schelden en te bedreigen. Toen de spanning zodanig opliep stopte de chauffeur en rende vervolgens zijn auto uit. Toen hij omkeek stapte één van mannen achter het stuur en wilde wegrijden. Op dat moment kwamen twee getuigen aanlopen. Toen de verdachten zagen dat de taxichauffeur hulp kreeg, vluchtten ze het busje uit. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen agenten twee van de zeven verdachten lopen.

Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Een 35-inwoner van Drachten deed aangifte. Ook van de vijf andere betrokken jongeren is de identiteit inmiddels bekend.

 

Regionaal nieuws

4,6 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.