7,2 °C

Gieten met Cillit Bang: hogere straf

vr 25 februari 2011 20.48 uur

LEEUWARDEN -

Twee broers uit Terwispel (22 en 16 jaar) kregen vrijdag van de rechtbank in Leeuwarden zwaardere straffen dan de officier van justitie had geëist. De twee hebben een inwoner van Gorredijk op 24 januari vorig jaar in zijn eigen woning mishandeld en overgoten met Cillit Bang, een agressief schoonmaakmiddel. Het slachtoffer, iemand met een verstandelijke beperking, zit in een begeleid wonen project van Talant.

De oudste van de twee broers kreeg negen maanden cel, plus nog eens drie maanden die nog op de lat stonden. Zijn broer kreeg de hoogst mogelijke werkstraf voor een minderjarige: 100 uur. Hij kreeg daarbovenop een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Zijn broer kreeg drie maanden voorwaardelijk.

Een 29-jarige inwoonster van Alkmaar stal spullen uit de woning van het slachtoffer. Zij werd veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, plus 40 uur voorwaardelijk. Een 16-jarig meisje uit Gorredijk werd vrijgesproken. De officier had een taakstraf van 40 uur geëist voor heling. De rechtbank oordeelde dat het meisje alleen maar in de auto heeft gezeten waarmee de gestolen spullen vervoerd werden.

 

Regionaal nieuws

7,2 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.