8,2 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Vrijwilligersprijs Kollum uitgereikt

ma 28 februari 2011 20.31 uur

KOLLUM -

In de gemeente Kollumerland is maandag door burgemeester Bearn Bilker de Vrijwilligersprijs 2010 uitgereikt. De gemeente is van mening dat deze prijs belangrijk is omdat er ongelooflijk veel vrijwilligers zijn in de gemeente. Zonder vrijwilligers zou de gemeente inzakken. In totaal waren er 17 groepen vrijwilligers aangemeld.

Door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Rik Schaafstal, voorzitter van de Wmo-raad, de heer Ludzer van der Schors en vrijwilliger van het Filmhuis Kollum, de heer Piet Korse, waren er drie genomineerden uitgekozen. De vrijwilligers die genomineerd zijn waren: Timmerclub Burum, de vrijwilligers rond het dorpshuis De Trije Doarpen (Kollummerzwaag) en de vrijwilligers van De Bliide Sjongers uit Kollum. Allen ontvingen een oorkonde en een taart.

De jury vond dat de de Timmerclub Burum en de vrijwilligers van het dorpshuis een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de dorpen. Daarnaast werd er stil gestaan bij de feiten dat de de timmerclub al lang bezig is. De vrijwilligers van het dorpshuis zijn nog maar kort (september 2010) bezig.

Toch kon er uiteindelijk maar één winnaar zijn. De vrijwilligers van De Bliide Sjongers mochten het beeldje van de vrijwilligersprijs 2010 meenemen. Zij geven één keer in de maand een optreden in de kerk. Naast christelijke versjes hebben zij ook Nederlands- en Friestalig repertoir. Het aanwezige publiek werd na de prijsuitreiking dan ook uit volle borst toegezongen. Het koor begon met "Het is de dag" en eindigde met een Nederlandstalige medley. Hier vindt u het juryrapport.

Naast de genomineerden was er ook een eervolle vermelding voor Marieke van der Slijk uit Warfstermolen. Deze vrijwilligster van 8 jaar oud, had tijdens de sneeuwval van afgelopen seizoen iedere keer het pad naar de brievenbus sneeuwvrij gemaakt. Als aanmoediging ontving zij naast een warm applaus van de aanwezigen ook een mooie tas en een irischeque.

Na de uitreiking vond de presentatie plaats van de website www.vrijwilligerskollumerland.nl. Deze website maakt deel uit van het project vrijwilligersondersteuning, dat Timpaan Welzijn in opdracht van de gemeente uitvoert onder de naam Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

8,2 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.