6,2 °C

Getuigen verklaren anders: vrijspraak

di 01 maart 2011 14.20 uur

LEEUWARDEN -

Wie was de bestuurder van de scooter die op 23 augustus 2009 op de Keimpe Sikkemaweg in De Westereen in botsing was gekomen met een 13-jarige fietsster? Een 25-jarige inwoner van De Westereen werd aanvankelijk aangewezen als degene die de scooter had bestuurd. Hij was ook degene die zich dinsdag bij de politierechter moest melden.

Het was de derde keer dat de Westereender voor deze zaak in het beklaagdenbankje zat. De zaak was eerder op verzoek van de advocaat aangehouden voor het horen van getuigen. De verdachte wist namelijk zelf niet meer of hij de bestuurder van de scooter is geweest. Hij was na de botsing bewusteloos en werd met de nodige verwondingen -een kapotte kaak, kapotte tanden en een hersenschudding- naar het ziekenhuis vervoerd.

Zijn passagier, een 27-jarige Veenwoudster, had zijn enkel gebroken. Beide mannen hadden gedronken. De Veenwoudster had verklaard dat de Westereender de scooter had bestuurd. Dat hadden enkele getuigen bevestigd. Maar er waren ook getuigen die meenden gezien te hebben dat de Veenwoudster het stuur van de scooter in handen had gehad.

De getuigenverklaringen bevatten erg veel tegenstrijdigheden. De ene getuige zei dat de scooterrijders wel een helm op hadden, een ander zei van niet. Weer andere getuigen hadden de voornamen van de twee mannen verwisseld. Bij zoveel onduidelijkheid kon de rechter niet anders dan het voorstel van de officier van justitie overnemen: de Westereender werd vrijgesproken van het rijden met drank op.

 

Regionaal nieuws

6,2 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.