5,7 °C

Meisje (14) bekogeld met stenen

di 01 maart 2011 17.40 uur

DRACHTEN -

Een veertienjarig meisje uit Ureterp is dinsdag rond 7.45 uur in Drachten met stenen bekogeld toen ze op fiets op weg was naar school.

Het meisje reed over de fietsbrug, tussen Ureterp en Drachten toen ze een groepje jeugd van ongeveer 10 jongens en meisjes (13 tot 15 jaar) zag staan ter hoogte van de school De Venen. Eén van de jongens stak een been uit om haar tot stoppen te dwingen. Vanuit de groep werden vervolgens een aantal stenen naar haar gegooid waarvan een aantal haar raakten. Verder werden er verbale bedreigingen geuit.

Het geschrokken meisje wist op de fiets te vluchten en heeft vervolgens de politie gebeld. Die hebben nog een zoekslag gemaakt, maar aangezien de scholen toen waren begonnen, hebben die niets meer aangetroffen. Het meisje heeft op het politiebureau in Drachten aangifte van mishandeling en openlijke geweldpleging gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens getuigen is het betreffende groepje jongeren wel vaker actief op de betreffende locatie om voorbijgangers lastig te vallen.

 

Regionaal nieuws

5,7 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.