Account
Logo
Zoeken

Gehandicapt Eastermar pakt volle buit

ma 7 maart 2011, 16.20 sportnieuws

TZUMMARUM - Zaterdag stond er voor het vlaggenschip van Eastermar de uitwedstrijd tegen Tzummarum op het programma.

Net als vorige week moest Gerry van der Werff sleutelen aan zijn elftal. De al weken hopeloos spelende Sytze Taekema, liet deze wedstrijd schieten voor een weekendopname in Het Klooster op Texel, alwaar gesleuteld zou worden aan zijn vorm, deze wanhoopsactie word weinig kans van slagen toegedicht, de gebroeders van der Wal kampten nog met blessures en Rienk Wind dobberde nog ergens rond op de noordelijke plaswater.

De van een schorsing herstelde Tjalf Jonkman mocht wel weer spelen, hier werd echter weinig mee opgeschoten want broerlief Jurryt Jonkman nam de plek ‘achter de buizen’ over omdat de KNVB dit graag zo zag. De gebroeders Brouwer waren wel beide speelgerechtigd, zij hadden het team 2 wedstrijden in de steek gelaten omdat ze het nachtleven van Ischl moesten verkennen ivm de steeds naderbij komende zomervakantie.

Door de afwezigheid van dit vijftal kwam Tjalf Jonkman op de laatste man positie te staan, A-junior Stefan Brouwer (Die helemaal naar Tzummarum was gescheurd in z’n te koop staande Raceween) kwam samen met zijn grote broer Albert centraal op het middenveld te spelen. De wisselbank bestond uit de A-Junioren Harm-Tseard Heidbuurt, Chris Elverdink en Johannes Meester. Daarnaast nog even een eervolle vermelding voor de grensrechter aan Eastermar zijde. Voormalig VVE-vedette Thijs Haveman wou het vlagje deze middag wel hanteren en voerde zijn taak met verve uit. Hij bleek zelfs niet te beroerd met de VVE Boys mee te douchen, Jessica kan trots zijn op haar mannetje! Om half drie werd er door scheidsrechter Tsjalling Finzenis gefloten en mocht Tzummarum aftrappen. Eastermar begon twijfelachtig aan de wedstrijd en zo kon in de 2e minuut van de wedstrijd de rechtsbuiten van V.V. Tzummarum het strafschopgebied in penetreren. Tjalf Jonkman dacht een schot te kunnen voorkomen en zette een sliding in. De rechtsbuiten lostte echter geen schot maar liet zich laf vallen.

De scheids die de euro, die hij gebruikt had voor het tossen, nog aan het zoeken was in de omgeving van de middenstip, reageerde op de doffe klap die de schwalbe van de nummer 11 met zich meebracht en wees tot ieders verbazing naar de stip: Strafskop. De strafschop werd perfect in de linkerhoek geschoten en zo stond het al vroeg 1-0 voor de gastheren.

Na 10 minuten kwam de supportersbus van de Broekophâlders aan in Tzummarum, dit inspireerde vooral Spits Keusz Schotanus, die onmiddellijk een dribbel inzette en vanaf 17,6 meter een laag schot op doel fabriceerde, de plaatselijke keeper was zo aardig hier precies overheen te duiken en zo stond het na 20 minuten 1-1!

Weer 10 minuten later stond Eastermar op het punt een hoekschop te nemen, toen de voorstopper van Tzummarum een praatje met de skeids probeerde aan te knopen, deze was hier echter helemaal niet van gediend en gaf prompt Eastermar een vrije trap op randje 16. Hier wisten Albert Brouwer en Keusz Schotanus wel raad mee: eerstgenoemde gaf een tikkie breed en laatstgenoemde aaide het leer tegen het touw 1-2! Met deze stand werd ook thee gedronken, het 'rustpraatje' van Gerry vd Werff is deze week niet geschikt voor publicatie. Wel kan gezegd worden dat het voor de vele neutrale toeschouwers een schitterende pot op een prachtig biljartlaken betrof. “Ga zo door!” Werd er gescandeerd. In de 54e minuut gaf Eastermar weer eens een vrije trap onnodig weg, deze werd hoog de 16 ingewerkt, omdat de mandekkers van Eastermar besloten hadden dat de tot dan toe ongevonden toss euro ook wel eens in de 5 kon liggen, kreeg de hierdoor geheel vrijstaande “onbekende speler” de kans de bal voorbij Sjoerd Visser koppen: 2-2.

Hierna stroopten de VVE’ers de mouwen op en gingen vol op zoek naar de 2-3. In de 76e minuut kreeg de tot dan toe ongelukkig acterende Hendrik Zandstra zijn minutes of fame. Hij dribbelde het leer van de linkerkant van het Pooltafellaken naar het centrum, en schoot het ronde ding van 18 meter afstand bikkelhard via een Tzummarums rugje in het doel. 2-3!

Over de resterende minuten valt niet veel meer te vertellen, behalve dan dat voorstopper Mient van Kammen wegens het nadoen van een speenvarken weer eens een praatkaart ontving, gelukkig heeft dit geen consequenties voor volgende week. Dan wacht namelijk de topper tegen Marrum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws